ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

alginat de sodi

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 1




Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 14

Utilitzeu la mescla preparada amb 1 L de suc de pèsols i 5 g d’alginat de sodi.




Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 14

Agafeu amb una cullera o una xeringa la mescla de suc de pèsols i l’alginat de sodi i introduïu-la dins el bany d’aigua amb clorur de calci.




Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 14

Utilitzeu el bany preparat amb 1 L d’aigua i 5 g d’alginat de sodi.




Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 14

Agafeu amb una cullera el iogurt i introduïu-lo dins el bany d’alginat de sodi.




Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 14

Aquest tipus de gelificació aplicat a la restauració es va iniciar al restaurant elBulli l’any 2003 amb alginat de sodi, i ja en el menú d’aquell any es van servir preparacions esferificades de diferents dimensions, com ara caviar de meló o raviolis de pèsols.




Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 14

La reacció es basa en la utilització d’un producte, l’alginat de sodi, que en contacte amb l’ió calci gelatinitza i forma una esfera.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 2

— Esferificació, l’aplicació d’un gelificant (alginat de sodi) per aconseguirtextures gelificades a l’exterior i líquides a l’interior

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons