ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

amorf | amorfa

adjectiu
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 12

Les diferents conformacions que poden assolir les branques i la gran mobilitat que tenen en dissolució fan que, malgrat poder aïllar els productes en estat sòlid, mai no es presentin en forma cristal·lina, sinó que ho facin en forma amorfa.




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 12

Aquest atribuí qualsevol procés natural a la intervenció de l’Amistat i de l’Odi com a forces abstractes i impersonals que procuraven el canvi de propietats d’una primera matèria amorfa subjacent en les substàncies que es combinaven.




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 12

Que jo conegui, encara no s’ha aconseguit crear espícules de calcita al laboratori, si bé es coneix amb molt de detall la forma en què els eriçons regeneren les espícules trencades afegint-hi carbonat càlcic amorf que, posteriorment, cristal·litza per tal de consolidar la forma desitjada, gràcies sobretot als treballs duts a terme al grup de Lia Addadi, a Rehovot.




Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 12

Per als presocràtics l’arché era la portadora del logos, amb la conseqüència que a partir de la matèria amorfa es pot crear la forma.




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 12

El problema venia per dos costats: en primer lloc la fibra de vidre era (i és) un material amorf i, per tant, isòtrop, mentre que els esforços a l’estructura d’un avió gairebé sempre són direccionals.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons