ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

animal

nom masculí
Terminologicitat: 0.713




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Segons el que avui entenem com a mètode científic, que de fet sorgeix al segle XIX, la bromatologia, lògicament, es comença a desenvolupar més tard que la química orgànica, la química analítica, la fisicoquímica, l’enginyeria química, la bioquímica, la fisiologia vegetal i animal, i altres ciències bàsiques que la bromatologia orienta cap als aliments.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Això té el seu reflex en l'entrada de la bromatologia en els plans d'estudi universitaris, essent les facultats de veterinària i farmàcia les que clàssicament la tenien en els seus currículums, més orientada a la inspecció i als aliments d'origen animal a les facultats de veterinària, i a l'anàlisi i als aliments d'origen vegetal i les aigües a les facultats de farmàcia.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Cal respectar la llibertat que cadascú mengi segons les pròpies creences i gustos, sempre que es tracti de dietes adients i que es compleixin les normes alimentàries corresponents, com les que fan referència al benestar animal en certes formes de sacrifici de bestiar, per exemple.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Cap a aquesta direcció s’està orientant ara la recerca, ja que fins ara les amines biògenes i les poliamines han estat més estudiades en productes d’origen animal i en begudes alcohòliques que en productes vegetals, i encara hi ha molts aspectes a profunditzar, tant en el coneixement dels aliments i el seu paper en la dieta de persones sanes i malaltes (les poliamines poden tenir un paper significatiu en l’alimentació dels nadons —la llet de vaca en conté moltes menys que la llet de dona—i dels malalts cancerosos —que han de controlar la seva ingestió de poliamines—), com en el disseny de possibles aliments funcionals.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 21

S'entén per sacrifici la mort d'un animal per sagnat després d'un atordiment previ, excepte en el cas dels sacrificis rituals.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 21

La composició de la carn fresca varia en funció de l'espècie animal (edat i sexe), fins i tot en una mateixa canal (vegeu la taula 5 per a la carn de porc a Alemanya).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 21

Per tant, qualsevol altre patogen que hi hagi en el tracte intestinal d'aquest animal pot també estar present en la mostra d'aigua.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons