ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

clor lliure

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 5

Es descomponen fàcilment en presència de clor lliure residual, a temperatures elevades, i s’hidrolitzen quan el pH és elevat.




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 5

La mostra, que està estabilitzada amb àcid ascòrbic —per destruir el clor lliure i evitar que continuï reaccionant per formar més THM—, s’escalfa a 70 °C durant quinze minuts i s’analitza una alíquota de la fase vapor.




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 5

Aquesta darrera mesura la màxima concentració de THM que poden formar-se mentre hi hagi clor lliure que continuï reaccionant amb la matèria orgànica (normalment 24-48 h).




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 5

Aquesta diferència entre els dos nivells de THM és de cabdal per a les companyies subministradores d’aigua, ja que l’aigua de sortida de planta té clor lliure i aquest continuarà reaccionant fins a l’aixeta del consumidor.




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 5

La mostra problema, contenint clor lliure, pot preservar-se amb àcid ascòrbic o tiosulfat sòdic per destruir-ne l’excés.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons