ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

covalent

adjectiu
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 36

Aquests cations voluminosos originen una tridimensionalitat iònica dèbil; en el cas de la sal del radical orgànic les capes estan interpenetrades de forma perpendicular 3-D i entre elles es troben els cations radicals units de forma covalent als ions CuII de les capes.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 36

Dit amb altres paraules, en la magnetita es consideren ions ferro (II i III) aïllats i envoltats d’ions oxo de manera tridimensional infinita; en un imant molecular s’ha de sintetitzar prèviament una espècie discreta o de baixa dimensionalitat i enllaçar-la amb les altres entitats mitjançant unions de Van der Waals (Tc molt baixa), enllaços d’hidrogen (Tc baixa) o altres tipus d’enllaços més forts (covalents).




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 36

És a dir, minerals (silicats) amb enllaços fortament covalents i, per tant, amb una elevada estabilitat mecànica, es transformen en d’altres (argiles) amb enllaços de baixa energia (Van der Vaals) i, en conseqüència, fàcilment eliminables mecànicament (pluja, vent...).




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 36

Per exemple, així com podem dir que les substàncies moleculars (H2O(l)) estan formades per molècules (H2O), en les substàncies iòniques o covalents (NaCl(s), SiO2(s)) no disposem d’un terme àmpliament acceptat per descriure el significat microscòpic d’aquestes fórmules (NaCl, SiO2), és a dir, el parell de ions de signe contrari (Na+Cl-) o el conjunt d’àtoms (OSiO) que defineixen la composició atòmica de l’estructura gegant, si bé s’ha proposat el d’unitat-fórmula.




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 36

L’ús de termes inadequats o poc afortunats, com, per exemple, designar com a substàncies covalents les substàncies moleculars, com l’oxigen o l’aigua, amb el risc evident de confusió amb les veritables substàncies covalents, com el C(s) o el SiO2(s).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons