ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

docosahexaenoic

nom masculí
Terminologicitat: 0.965




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 22

L'àcid eicosapentaenoic i l'àcid docosahexaenoic exerceixen una sèrie d'efectes sobre diferents paràmetres fisiològics que poden afectar el desenvolupament del procés arterioscleròtic, responsable majoritari de la malaltia isquèmica miocardíaca: disminueixen els nivells de triglicèrids del plasma (tant en dejú com durant el període postprandial), redueixen l'agregació plaquetària i el risc de trombosi, moderen la dinàmica dels processos implicats en les reaccions inflamatòries (implicades en el desenvolupament de les plaques d'aterosclerosi), redueixen el risc de presentar arítmia ventricular i de mort sobtada, etc.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 22

L'àcid eicosapentaenoic i l'àcid docosahexaenoic exerceixen una sèrie d'efectes sobre diferents paràmetres fisiològics que poden afectar el desenvolupament del procés arterioscleròtic, responsable majoritari de la malaltia isquèmica miocardíaca: disminueixen els nivells de triglicèrids del plasma (tant en dejú com durant el període postprandial), redueixen l'agregació plaquetària i el risc de trombosi, moderen la dinàmica dels processos implicats en les reaccions inflamatòries (implicades en el desenvolupament de les plaques d'aterosclerosi), redueixen el risc de presentar arítmia ventricular i de mort sobtada, etc.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 22

Podem dir que una baixa ingesta d'àcids grassos de tipus omega-3, especialment d'àcid eicosapentaenoic i d'àcid docosahexaenoic, es troba associada, com a factor independent, al risc de patir isquèmia miocardíaca.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 22

S'ha proposat, com a indicador de l'esmentat risc, l'anomenat índex omega-3, que correspon a la suma dels percentatges d'àcid eicosapentaenoic i d'àcid docosahexaenoic presents en els fosfolípids de les membranes del eritròcits d'un determinat individu.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 22

L'àcid docosahexaenoic, que representa entre el 20 i el 22 % dels àcids grassos de determinats fosfolípids cerebrals, és, juntament amb l'àcid araquidònic, que es troba en una proporció notablement inferior (de l'ordre del 14 %), un constituent fonamental del sistema nerviós, i és especialment abundant en la substància gris, les vesícules sinàptiques i la retina.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons