ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

escalfament

nom masculí
Terminologicitat: 0.995




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

Per això, la indústria ha de respondre amb el desenvolupament de tractaments més suaus, amb un escalfament menys intens, a més d'introduir-hi una menor quantitat d'additius, la qual cosa fa que l'aliment sigui considerat més orgànic.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

Els espectres electromagnètics dins de les longituds d'ona infraroges (IR) es poden dividir en tres parts: ones llargues, ones mitjanes i ones curtes.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

El principal component de l'equip IR per a escalfament és el radiador, del qual existeixen diversos tipus i formes.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

Les aplicacions són principalment de les àrees següents: assecatge d'hortalisses i peix, assecatge de pasta i arròs, escalfament de farina, fregida de carn, torrada de cereals, cafè i cacau, enfornada de pizza, galetes i pa.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

L'escalfament per radiofreqüència (RF) o alta freqüència (HF) es descriu d'una manera més correcta com a escalfament per RF dielèctric, i és una tecnologia de processament tèrmic ben establerta que ha trobat aplicacions en moltes àrees.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

L'actual punt de divisió de les dues bandes de freqüència està definit d'una manera imprecisa, amb, per exemple, algunes aplicacions al voltant de 900 MHz estant referides com a RF (telèfons mòbils), i algunes com a microones (escalfament dielèctric).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

La utilització de l'energia de les microones en el processament d'aliments es pot classificar en sis operacions unitàries: (re) escalfament, enfornada i (pre)cocció, temperament, escaldat, pasteurització i esterilització, i deshidratació.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

escalfament ÒHMIC El concepte d'escalfament òhmic d'aliments no és nou.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 24

Per aquest motiu, no contribueixen especialment a solucionar un altre dels greus problemes que té plantejat l’home, com és el de l’escalfament de la Terra i el canvi climàtic.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 24

Així, pot procedir-se a l’activació tèrmica (escalfament) per accelerar un determinat procés.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 24

Aquest fet contrasta, per exemple, amb l’excitació tèrmica, en la qual no és possible eliminar la barreja dels dos productes quan la reacció és activada per escalfament.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 24

Aquesta molècula d’aigua pot eliminar-se de forma suau per escalfament 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 24

Tot i les grans dificultats que té l’estudi d’un tema tan complex com és l’evolució de la temperatura de la Terra, la majoria dels experts consideren que s’ha produït un escalfament del planeta de l’ordre de 0,5 °C en els últims cent anys, i el relacionen amb l’augment de les emissions de CO2, degut a l’efecte hivernacle que presenta aquest gas.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons