ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

espermatozoide madur

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,917




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008)
Freqüència: 5

L’espermatozoide madur de C. gigas és una cèl·lula petita; el cap té uns 2 µm de diàmetre i el flagel uns 50 µm de llargada (vegeu la figura 2a).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1991)
Freqüència: 5

En l'espermatozoide madur no hi ha ni histones ni proteïnes T, i només apareix un component (Sp en el treball orginal) que migra electroforèticament com les protamines dels mamífers (vegeu la fig 1).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2005)
Freqüència: 5

Però la presència de mRNA corresponents als gens de protamines no solament pot ser detectada en testicle sinó també en l'espermatozoide madur, tant per tècniques de microxips (Miller et al., 1999; Miller, 2000) com per la tècnica de RT-PCR (Lambard et al., 2004).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008)
Freqüència: 5

El citoplasma, en l'espermatozoide madur, es troba restringit a una zona estreta en forma d'anell que envolta l'acrosoma just per sota de l'opercle; en aquesta regió del citoplasma és on s'observa un sistema de membranes i microtúbuls juntament amb un nombre reduït de petits mitocondris, que tenen una matriu electrodensa amb poques crestes (vegeu la figura 4B).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons