ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

fibrosi

nom femení
Terminologicitat: 0,339




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1963)
Freqüència: 10

Comparant la densitat d'ambdós calcanis, l'operat i el control (làm. 1 a 3), veiem que el del costat operat és un os tan feble, que si l'animal podia saltar-hi a sobre, se li trencaria fàcilment, com s'esdevingué en alguns d'aquests animals als quals hom reconstituí espontàniament el tendó calcani per simple fibrosi, i en intentar de moure's activament, al conill se li trencava l'os per aquest lloc.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1964)
Freqüència: 10

En la primera fase de la malaltia, els túbuls estriats de Ies glàndules salivals presenten signes d'atròfia i desaparició de les estriacions; en els casos més avançats, l'atròfia arriba al teixit acinar, alhora que sorgeix una infiltració cel·lular del teixit periglandular que acaba en fibrosi més o menys extensa.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1969)
Freqüència: 10

Són també interessants els treballs de RUTTSHAUSER i de GRASSET els quals, des d'un punt de vista histològic, assenyalen a les zones de suport de l'artrosi l'existència d'un estasi venós per la presència de proliferació pseudo-angiomatosa i focus d'hemorràgia, que junt amb la presència de fibrosi medul·lar (per obstrucció dels vasos) determinaria un estat isquèmic.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons