ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

nervi renal

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,909
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 11

Aquesta comunicació s'estableix per mitjà d'un gangli, impar i situat a la linia mitjana, el qual dóna ramificacions per ses extremitats superior i inferior; les inferiors van a parar a la bufeta, i les superiors van a parar al ronyó, adés directament, adés terminant abans en els ganglis que donen els nervis renals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 11

Altres fibres, i entre elles la més grossa de les superiors, en nombre variable, van a terminar en el gangli que dóna els nervis renals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 11

Demostrà que la secció dels nervis renals impedia la poliúria, però subsisteix l'objecció de Starling de la possible acció de nervis vasodilatadors renals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 11

Però si no la demostració directa, aquests fets ens donen la orientació cap a considerar l'acció dels nervis renals sobre l'epiteli com una veritable acció tròfica, acció que pressuposa (car els nervis únicament tròfics són hipotètics) una intervenció constant, és a dir, tònica, dels nervis sobre l'element noble del ronyó.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons