ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

neurona

nom femení
Terminologicitat: 0,998
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 231

Nosaltres, en preparacions impregnades a petició nostra per Pedro Ramón y Cajal, solament hi hem vist, apart de les fibretes abans descrites, cèl·lules evidentment connectives, com les descrites per Malls i Metzner, que per la llur forma, estrellada i abraçant els túbuli, podien confondre's amb cossos de neurones.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 231

Ja veurem la importància del pneumogàstric en la constitució dels reflexos tròfics, i com les neurones d'associació de la seva arrel sensitiva intervenen en aquells reflexos, de manera que llur excitació desclogui el corrent centrífug; cosa semblant a la que succeeix en els centres respiratoris per la intervenció dels mateixos pneumogàstrics.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1926)
Freqüència: 231

Doncs bé; amb tota probabilitat, el reflex inhibidor, nascut en la superfície peritonial inflamada, es transmet per aquests elements raquidis de l'esplàcnic i es fa eferent a nivell de la neurona espinal.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1926)
Freqüència: 231

Però, el que la via aferent d'aquell al centre espinalt sigui també l'esplàcnic, és un fet que necessita major discussió; sabem que no ha pogut ésser demostrada l'existència del simpàtic sensitiu; però que existeixen en l'esplàcnic fibres sensitives, les neurones de les quals es troben en els ganglis raquidis.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 1

Gràcies a una sàvia estratègia de publicació d’articles seus en revistes franceses i alemanyes i al suport d’Albert von Kölliker, patriarca de la neurohistologia europea, Cajal aconseguí un ràpid i merescut reconeixement mundial per les seues decisives aportacions al coneixement de la neurona i d’altres corpuscles del sistema nerviós central (Ramón y Cajal, 2006: 428 i s.).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons