ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

neurotransmissor

nom masculí
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 6

Es creu que aquesta família de substàncies són neurotransmissors o neurohormones cerebrals que actuen com a moduladors naturals del dolor i que alhora fan moltes altres funcions en el sistema nerviós central i en la seva perifèria.
Revista de la Societat Catalana de Química (2011)
Freqüència: 6

Un tipus de neurotransmissor són els ?-aminoàcids i les estructures relacionades.
Revista de la Societat Catalana de Química (2011)
Freqüència: 6

Allà es desencadena l’alliberament d’uns missatgers químics anomenats neurotransmissors, que es mouen des de l’axó fins a la part superior d’una neurona veïna (figura 1).
Revista de la Societat Catalana de Química (2011)
Freqüència: 6

Així, podríem dir que els neurotransmissors són els vehicles emprats pel nostre organisme per fer arribar els missatges d’un lloc a un altre.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1972)
Freqüència: 3

Ben aviat hom pogué demostrar que la reserpina produïa els seus efectes farmacològics per la propietat que té aquest alcaloide de buidar els dipòsits que, en el sistema nerviós central i perifèric, emmagatzemen alguns importants neurotransmissors, com és ara la serotonina, la dopamina, l'adrenalina i la noradrenalina.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1972)
Freqüència: 3

Aquest efecte podria ésser considerat sorprenent, tenint en compte que l'alcaloide allibera neurotransmissors, i en particular la noradrenalina, l'efecte dels quals és normalment hipertensor.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2011)
Freqüència: 3

Estímuls mecànics, com ara el so o l'acceleració, produeixen una flexió en els estereocilis o microvellositats apicals, que resulta en l'acoblament de canals mecànics de traducció, l'apertura dels quals permet l'entrada d'un corrent iònic que despolaritza la membrana plasmàtica cellular, amb el conseqüent alliberament de neurotransmissors que generen una transmissió sinàptica aferent al llarg del nervi cranial VIII (vestibulococlear).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons