ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

nitrat de potassi

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 5

Amb la finalitat de mostrar la possibilitat de conèixer la puresa dels reactius, va analitzar una substància que Raspail considerava la font de l’arsènic trobat per Orfila durant el judici de la senyora Lafarge: el nitrat de potassi.
Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 5

En una de les primeres sessions va sol·licitar que se li portés «un quilogram de nitrat de potassi, pres a l’atzar del primer apotecari de París que es trobés, sempre que el nitrat fora cristal·litzat».
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 5

Les solubilitats diferencials de les sals són de tal manera que a 25 °C precipita el nitrat de potassi, mentre que el clorur de sodi queda en dissolució.
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 5

El procés és força delicat, perquè un canvi de temperatura del sistema, o un excés de clorur faria que no es precipités nitrat de potassi, sinó qualsevol de les altres tres sals possibles.
Revista de la Societat Catalana de Química (2010)
Freqüència: 5

androni. Substància elemental primigènia masculina en la teoria del dualisme (Winterl 1800), preparada a partir de nitrat de potassi i carbó.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons