ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

olor

nom femení
Terminologicitat: 0.379




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 2

Pel que fa als criteris de control, l'ou es refusa si la closca està trencada o quan en trencar-lo el color no és nítid o fa mala olor.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 2

El cafè fortifica els membres, neteja el cutis, asseca els humors malignes i proporciona una olor agradable a tot el cos.




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 18

Un dels enantiòmers del llimonè fa olor de llimona, i l’altre de taronja; un dels de la carvona fa olor de menta, i l’altre de comí; els dos enantiòmers de la sacarosa (el sucre comú) són igualment dolços, però només el natural és metabolitzat per l’organisme —de manera que l’enantiòmer no natural tindria interès com a edulcorant dietètic; l’enantiòmer S de la warfarina és un raticida set vegades més potent que l’enantiòmer R; un enantiòmer de la penicilamina té propietats antiartrítiques, però l’altre és extremament tòxic.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 18

Aquesta classificació de les aromes del vi, però, no és la més significativa a l’hora d’avaluar una olor, ja que n’existeix una altra que ha aconseguit terminologies adequades i específiques.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 18

El primer és el cas de molts èsters i alcohols majoritaris, que són els responsables de l’olor vinosa característica d’aquest aliment; el segon cas es pot il·lustrar amb les notes herbàcies que aporten les pirazines, tot i estar a nivells de ng/l, als vins de la varietat cabernet sauvignon.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 18

En aquesta figura, es pot observar que hi ha pics cromatogràfics que no presenten olor i que, d’altra banda, hi ha pics cromatogràfics molt petits que tenen una intensitat aromàtica important en l’aromagrama.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 18

Aquest defecte és motiu de gran preocupació en el sector enològic, ja que el llindar de percepció sensorial del TCA és molt baix, la qual cosa vol dir que, a nivells de concentració de ng/l, la seva olor ja és perceptible al vi.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons