ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

piridina

nom femení
Terminologicitat: 0.744




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 1

La trigonel·lina representa prop de l'1 % de pes sec del cafè verd, però no sobreviu a la torrefacció, descomponent-se en àcid nicotínic, piridina i altres compostos volàtils.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

El separàrem per decantació i filtració i el dissolguérem de nou en piridina calenta.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

Tan sols una vegada obtinguérem cristalls que es podien comparar als de la hidrazona de l'acetaldehid, però mai que fossin semblants als obtinguts per dissolució en piridina del precipitat resultant de tractar la solució control de metilglioxal amb la dinitro, cristalls petitets i poc característics, però totalment diferents dels amorfs de l'orina.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

Mentre operàrem amb la solució pura de metilglioxal, obtinguérem així cristalls fàcilment diferenciables, però en intentar aplicar el mètode a l'orina, resultaren les mateixes masses olioses del tractament amb piridina.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

Aleshores intentàrem determinar el punt de fusió dels cristalls obtinguts d'ambdues maneres — amb piridina i amb nitrobenzè — i veiérem que fonien per sota de 100°, o sigui a temperatura massa baixa.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1932)
Freqüència: 11

Amb la solució b procedírem de la següent manera: la deixàvem evaporar, calentant suaument, fins a quedar reduïda a uns centímetres cúbics, refredar i dipositar; el precipitat, que cristal·litza molt difícilment, el disolem en piridina.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons