ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

reciclatge

nom masculí
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 5

Finalment, s’il·lustra el paper de la química en la recuperació i el reciclatge de productes usats.




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 5

— Utilitzar materials que es puguin separar fàcilment, a fi de facilitar-ne la valoració posterior (reutilització, reciclatge, etc.).




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 5

La construcció d’aiguamolls artificials per al tractament d’aigües residuals es basa en l’aprofitament de l’elevada productivitat dels sistemes naturals quant al reciclatge de carboni, i es dissenyen per fer-los fins i tot més eficients que els naturals.




Revista de la Societat Catalana de Química (2010)
Freqüència: 5

Per això algunes de les línies de recerca en síntesi orgànica més actuals persegueixen la utilització de: a) noves tipologies de dissolvents, com líquids iònics o fluids, en condicions supercrítiques en comptes dels dissolvents orgànics convencionals; b) biocatalitzadors en lloc de metalls pesants; c) condicions de reacció més suaus de pressió i temperatura; d) el reciclatge del catalitzador, i e) l’ús de noves alternatives com l’electroquímica, les microones, la sonicació o d’altres.




Revista de la Societat Catalana de Química (2010)
Freqüència: 5

Una vegada obtingut satisfactòriament el (R)-acetat, es va decidir estudiar aspectes relacionats amb els costos del procés, com ara el reciclatge i la reutilització de l’enzim, i es van observar valors d’activitats molt similars després de com a mínim cinc cicles de reacció.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 4

La formació permanent s’ha mantingut com un dels serveis fonamentals del CETIM, amb sessions formatives sobre canvis normatius i legislatius, entre els quals destaquen les cinc activitats diferents sobre l’aplicació del nou Reglament electrònic per a baixa tensió de 2003 i el III Simposi Electrotècnic Català de l’abril de 2004, amb una visita a les fàbriques de reciclatge del Pont de Vilomara.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 4

Les visites tècniques a empreses amb processos innovadors s’han fet a Recrisa (Recuperació de Crom industrial, SA) d’Igualada, el març de 2003; a la planta de reciclatge del Pont de Vilomara, el febrer de 2004, i a Prefabricats Pujol de Mollerussa, el 2005.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 4

Cap eina no fabrica cap procés individual o social per ella mateixa, però pot participar en el seu disseny, ús i reciclatge.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons