ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

sulfur

nom masculí
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 19

Aquest és el cas d’alguns tiols, sulfurs i disulfurs que podem trobar al vi i que, tot i que en petites concentracions poden aportar aromes agradables i, de vegades, característiques d’algunes varietats, en general aporten olors desagradables que recorden l’all, la ceba, la goma o els ous podrits.3 L’anàlisi del vi Amb tot això, resulta obvi que per avaluar la qualitat d’un vi es requereix l’estudi de la seva aroma.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 19

En un principi, tot el carboni del gas nebular estava en forma de monòxid de carboni; la resta del gas nebular estava dominat per hidrogen molecular i heli, amb petites quantitats d’altres molècules, com ara aigua, amoníac i sulfur d’hidrogen, a més del monòxid de carboni, en una proporció aproximada H2:CO:H2O:NH3:H2S ~ 103:1:1:0,25:0,05.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1989)
Freqüència: 4

X és, normalment un àtom d'oxigen, però també pot ésser un sulfur o un carboni.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1989)
Freqüència: 4

Finalment, el pont d'oxigen de la piranosa es pot reemplaçar per un carboni (CASPARI i CRANE, 1970) o per un àtom electronegatiu com el sulfur (CRITCHLEY et al., 1969).




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2009)
Freqüència: 4

L'atmosfera devia estar dominada pel vapor d'aigua, el diòxid i el monòxid de carboni, així com el dinitrogen, amb quantitats menors d'hidrogen, diòxid de sofre i sulfur d'hidrogen.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons