ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

vaixell

nom masculí
Terminologicitat: 1
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 6

Harriot va escriure a Johannes Kepler, el qual, després de fer alguns experiments, va arribar a la conclusió que la disposició més eficient era la cúbica de cares centrades, la mateixa que feien servir els venedors de fruites per apilartaronges o els artillers per apilar balessobre la coberta d’un vaixell.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 6

Sinopsi: L’any 1991 a Gloucester (Massachusetts) un vaixell de pesca, l’Andrea Gail, el qual darrerament no ha tingut gaire sort en la seva activitat pesquera, se’n va a pescar a les aigües de Terranova.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 6

A bord del vaixell Xauen constituí la Comissió d’Estudi del Mar a Catalunya.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 6

En particular, en el seu Almanaque religioso, civil, histórico, geográfico, físico y agrícola per a l’any 1845, publicat el 1844, explicava què era i com funcionava el parallamps i feia una descripció dels descobriments en el camp de l’electricitat des de Von Guericke a Franklin; també s’ocupava al Almanaque del vapor i feia esment de Blasco de Garay i de com va fer aplicació del vapor a la navegació l’any 1543 per moure un vaixell a la rada de Barcelona (Pozo, 1990: 30).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons