ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

vellositat

nom femení
Terminologicitat: 0,342
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 25

A causa del dipòsit de coàguls sobre ses parets, de la formació de vellositats complicades amb la infecció de les mateixes, es depositen, a vegades, les sals de la orina sobre aquestes vellositats i les incrusten, formen com una membrana tomentosa i calcaria que, omplint la cel·la, l'ofega, impedint el curs natural de la orina per la uretra.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 25

Practicat el raspat explorador, foren enviats al Laboratori dos trossets, dels quals vaig fer l'examen histològic, resultant que un d'ells era un fragment de mucosa quelcom infiltrada i en l'altre s'hi podíen veure perfectament vellositats placentaries i cèl·lules corials.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 25

Demés, en la part on se fixa la placenta es formen els llacs en els quals, com les arrels d'una planta aquàtica, se submergeixen les vellositats corials, xuclant sense comunicació directa els elements necessaris per a la vida i desenrotllament fetal.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1919)
Freqüència: 25

I té aquesta educació nutritiva una gran importància sobre tot per a les cèl·lules de les vellositats placentàries que quan deixin de rebre la substància de la primitiva circulació umbilical, perquè tota ella haurà ja estat empleada per al creixement dels teixits ovulars i aprofiti els materials materns no els aprofitarà tal i com els tingui la mare sinó adaptant-los al tipus nutritiu específic barreja dels fermnents dels dos elements generadors.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons