Curriculum

Marc  Belzunces

Llicenciat en Geologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Diploma d'Estudis Avançats en Ciències del Mar per la Universitat Politècnica de Catalunya, investigador al Consell Superior d'Investigacions Científiques.

En l'aspecte associatiu, és membre de Softcatalà, d'EstatPropi.Cat, de la International High IQ Society, ambaixador per als Països Catalans del portal toponímic internacional Geonames.org, col•laborador del Cercle d'Estudis Sobiranistes i viquipedista, a més d'escriure regularment al seu bloc personal (De l'Holocè estant) i al Bloc Gran del Sobiranisme.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que té per objectiu la difusió de la llengua catalana en l'àmbit TIC, centrant els seus esforços en l'usuari final i la localització de programari. Ha estat guardonada amb el Premi Nacional d'Internet 2004 (Generalitat de Catalunya), Premi Nacional de Cultura 2005 (Generalitat de Catalunya) i el Premi Carme Serrallonga 2005 a la qualitat lingüística (UB), entre d'altres. El seu lloc web és la segona web en català segons OJD/Nielsen, amb una mitjana de 410.000 usuaris únics/mensuals durant el 2008. Compta amb més de 40.000 subscriptors a les seves llistes de correu, i durant el 2008 va distribuir més de 600.000 còpies de programes en català. Entre els seus membres compta amb professionals de l'àmbit informàtic, la traducció i la lingüística. Els seus membres participen en comunitats internacionals de programari com Mozilla, OpenOffice.org o GNOME.

Dins de Softcatalà el Marc Belzunces ha estat el coordinador general de les 3 edicions de les Jornades sobre el català a les noves tecnologies (2003-2005, Softcatalà, Generalitat de Catalunya, Xarxa Vives, UB i UPF), traductor principal del navegador Opera (versions 6 a 8), Skype (versió 1.0), Cdex (versió 1.5), a més de ser membre dels equips de traducció de l'OpenOffice.org i Mozilla. Actualment és el responsable d'El Rebost de programari en català. Ha impartit diverses conferències sobre català i noves tecnologies, a més de ser un dels interlocutors de Softcatalà amb els mitjans de comunicació, les institucions públiques i les empreses privades.
 Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona. Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal