ESDEVENIMENTS

 

 La columna es va ubicar davant del Palau Reial que en aquella època estava al Pla de Palau. A la dreta del gravat es pot observar l’edifici de l’actual Delegació del Govern. (El Museo Universal, Madrid, 18 de novembre de 1860) Col·lecció Jordi Cartañà.

 

 

 

La columna estava formada per molts tipus de fruites i llavors com ara avellanes, olives, ametlles, serves verdes i madures, mill, nous, carabasses, melons, taronges, síndries, blat, panotxes de blat de moro, pomes o castanyes. Els escuts estaven fets de flors i per tot hi havia fulles de taronger i de llorer. El plomall superior estava composat per feixos de blat. (Veure descripció) (Revista de Agricultura práctica, economia rural, horticultura y jardineria, Barcelona: IACSI, 1860, vol IX, p. 252) Col·lecció Jordi Cartañà.

COLUMNA VEGETAL I FLORAL COMMEMORATIVA

Tipus: Art floral

Lloc: Pla de Palau

Municipi: Barcelona  Comarca: Barcelonès

Data: 1860

Descripció:

El setembre de 1860, Isabel II va visitar Barcelona. Per commemorar la seva vinguda, l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, a proposta del soci Pau Milà i Fontanals, va encarregar la construcció d’una columna d’honor feta amb flors i altres elements vegetals als jardiners Simó i Ribó.

 

 

Referències:

Documentació:


 

JCP, 19/07/2013, 23/02/2016

 

 

*Aquest text no ha estat revisat pel Servei de Correcció Lingüística de l'IEC