Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «l»

301 de 304 de 304 termes 

luthier f. [+]

Feia mesos que tenia ganes de dedicar unes pàgines a la música, ja que la teníem una mica oblidada, i comencem amb una entrevista original, a una dona *luthier*, la Harriet, que a part de fer violins, ens sorprendrà amb altres aficions.

dDONA - 1/1/2014

luxury living m.

"És la marca del *luxury living*; hi ha gent que pagarà més diners per viure en un edifici de Donald Trump", va dir Troy Rundle, un comercial de la immobiliària House Hunters que ven apartaments al mall de l'edifici per preus d'entre 300.000 i 1,7 milions

La Vanguardia - 8/5/2016

lycra f.

Si no pots viure sense els teus texans de *lycra* perquè al llarg del dia notes com augmenta un parell de talles el teu ventre, no et preocupis.

Fòrum - 28/4/2015

lynchià -ana adj.

Segons després apareixia una serradora en ple funcionament, “donant pas a la típica visió *lynchiana* de l'art industrial”, resumeix el compendi d'assajos La filosofia de David Lynch, publicat el 2011.

El País - 3/1/2016

Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa