Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «r»

201 de 300 de 748 termes 

reconveni m.

La situació de Martinsa contrasta amb la d'Habitat, que la setmana passada va presentar davant el jutge un *reconveni* pactat amb la banca, i amb la de Grup San José, que està a punt de refinançar el deute de 1.600 milions.

La Vanguardia - 31/12/2014

reconvertible adj.

No obstant això diversos factors contribueixen a fer-la malbé, entre ells el procés natural d’envelliment de la dermis, mals costums fàcilment *reconvertibles* i els petitíssims, però continuats, picades d’ullet dels ulls.

Fòrum - 9/5/2015

recòpia f.

No només es copia més a prop, sinó que assistim al fenomen de la *recòpia*, és a dir, algú que copia no pas del model original, sinó del copiat, que sovint acaba tenint més difusió pel seu preu més baix o fins i tot per aportar alguna millora.

El Periódico (català) - 23/2/2011

rècordman m.

Comptarà amb els millors del món com el *rècordman* Simone Origone o l'actual campió de Copa del Món, Klaus Schrottshammer.

El Periòdic - 5/4/2013

recórrer v. tr

L'ajuntament madrileny *va recórrer* la decisió, argumentant que no hi havia cap relació entre les dues coses, però dos mesos més tard el tribunal va decidir mantenir la suspensió cautelar.

Diari ARA - 12/2/2015

recortador m.

De fet, en la versió taurina s'ha descartat el sacrifici del brau i ara intervenen uns *recortadores*, uns artistes amb gran dosi gimnàstica que s'enfronten al toro arriscant la vida però que mai aspiren a eliminar-lo.

Avui - 23/5/2011

recruitment m. [+]

*Recruitment* 2.0: troba candidats per a la teva empresa a través d'Internet i les xarxes socials.

Barcelona Activa Cibernàrium - 1/4/2016

recta final f.

Presentada com un text constitucional “amb plenitud de valors republicans” que pretén “obrir el debat a la ciutadania”, la proposta ha estat elaborada a partir de més de 3.300 aportacions de ciutadans realitzades virtualment i, segons els organitzadors, t

Avui - 1/3/2016

recualificación f.

La bonificació de les contractacions a temps parcial forma part del pla de xoc per promoure l'ocupació estable i la *recualificación* professional aprovat avui pel Consell de Ministres, i que té un pressupost de 400 milions d'euros.

El Periódico (català) - 12/2/2011

recullxumets adj.

Mare, avui em perdonaràs la dutxa? Deia un xiquet a la seva mare mentre li mostrava amb els ulls oberts com plats, i un somriure d'orella a orella, el segell que un dels patges *recullxumets* els havia estampat a la mà.

El Periódico (català) - 6/1/2011

recuperacionista adj.

Quan el govern de José María Aznar, en plena onada *recuperacionista*, va aprovar el nour format de matrícules en tota mena de vehicles, el president del govern espanyol va declarar-se sorprès per la reacció que havia suscitat la mesura.

Avui - 14/6/2010

recuperar terreny loc.

Sánchez es proposa *recuperar terreny* a Catalunya.

La Vanguardia - 9/5/2016

recuperar-se v. pron.

Sense dosificar-se, sense *recuperar-se* d'un esforç rere l'altre.

El Periódico (català) - 2/10/2010

red m. [+]

Als 78 minuts de partit, després d'un servei de cantonada Wayne Rooney va aprofitar un rebuig per afusellar la porteria dels *reds* i donar un triomf vital a Louis van Gaal, qu respira una mica després de tants rumors sobre la seva possible destitució.

Diari ARA - 18/1/2016

red carpet f.

La *red carpet* no és només el lloc on veure quines són les actrius més ben vestides de la vetllada, un dels principals al·licients d'una festa en què el glamur pesa més que el cinema.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

red devil m. [+]

Però el nefast inici de Lliga dels *red devils* ha portat Van Gaal a demanar un nou esforç econòmic als propietaris del club i a persuadir Falcao que a Old Trafford podrà seguir guanyant diners (té una fitxa de 12 milions anuals) i, molt aviat, també títols.

El Periódico (català) - 3/9/2014

red scare f.

Conceptes com la caça de bruixes, la por vermella (*red scare*) i, òbviament, el maccarthisme estan indissolublement relacionats a la figura de Joseph Raymond McCarthy, un senador dels Estats Units de mitjans del segle XX que va propiciar al seu país una

La Vanguardia - 18/4/2016

redactat m. [+]

Iglesias va escriure a les xarxes la proclama "Defensar la bellesa" en la qual deia que només ells disposen del tresor de la il·lusió per la bellesa del que s'està construint, en un *redactat* més pròxim a Corín Tellado que a Umberto Eco.

La Vanguardia - 18/3/2016

redada f. [+]

Almenys, ja sabem de què s’estaven rient aquests fills de puta de l’última *redada*, en la qual han caigut més de cinquanta -i són només la punta de l’iceberg- ho corrobora: de nosaltres, de tots nosaltres.

Catalunya - 1/1/2015

redecorar v. tr [+]

Sí, som una nació que cada quatre anys vota i *redecora* el Parlament, però encara no ens hem atrevit a la solució definitiva i a esdevenir un país normal, lliure i ple, amb un estat propi com tenen tots els països normals, lliures i plens del món.

Avui - 1/1/2011

redefinició f. [+]

La *redefinició* pendent d'una artèria de Barcelona.

La Vanguardia - 1/3/2016

redefinir v. tr [+]

[...] Recep Tayyip Erdogan (62), pretén *redefinir* el terme terrorista, per incloure els que considera enemics del seu Govern encara que no empunyin cap arma.

La Vanguardia - 18/3/2016

redensificar v. tr

Conté àcid hialurònic i un complex de la marca (NFT) que *redensifica* i dóna volum a la pell, extractes de segó de blat i arbutina que combaten les taques fosques de la pell, i actius nutritius per a les ungles i cutícules.

Fòrum - 28/4/2015

redescobridor redescobridora m. i f.

Perque Casals és referència mundial d'una banda com a *redescobridor* i posada al dia de la interpretació de les suites de Bach als escenaris, i, per tant, de la potenciació del violoncel com a instrument solista per al futur.

La Vanguardia - 6/8/2016

redescobrir-se v. pron.

Hem d'activar la facultat de *redescobrir-nos*, perquè viure amb resignació no és una bona tàctica.

Claror - 15/5/2013

redibuixar v. tr [+]

"Sorpasso" és també l'eslògan de la coalició/absorció electoral de Podem i IU que *redibuixarà* el mapa polític espanyol del 26-J.

El Periódico (català) - 11/5/2016

redifusió f.

Comptant també les *redifusions*, el nombre de persones que han vist l'inici de la nova temporada ja arriba als 8,2 milions.

Diari ARA - 9/4/2014

redimensionament m. [+]

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals considera que amb aquesta proposta combinada de *redimensionament* i reducció salarial es prioritzen les vies que fan possible preservar el nombre més gran de llocs de treball.

Avui - 13/6/2013

redimensionar v. tr [+]

Si no es *redimensionen* les transferències és perquè a totes les diputacions hi ha molta despesa discrecional, que és la que agrada als polítics.

Diari ARA - 5/5/2016

redimir-se v. pron. [+]

Dissabte, en el derbi, el portuguès va tenir la seva oportunitat per *redimir-se*.

El Periódico (català) - 1/3/2016

redinamització f.

Avui dia en desús evident, malgrat alguns intents de *redinamització* per part del Consell Nacional Mestís, no queden més d'uns pocs centenars de persones capaces de parlar aquestes dues llengües.

Presència - 20/1/2012

redinamitzar v. tr

El Comú té esborranys d'alguns projectes per *redinamitzar* la zona i aviat els comunicaran als veïns.

El Periòdic - 5/5/2015

redireccionador m.

Ens referim als serveis que permeten escurçar adreces d'internet massa llargues o complicades, a partir del concepte dels antics *redireccionadors*.

Avui - 8/2/2015

redireccionar v. tr

Tindrem temps de parlar-ne més si voleu, però en tot cas us *redireccione* als apunts que publica Urbà Lozano en el seu bloc « Més content que un gínjol», en què ens desvela la gènesi de la novel·la.

Pagina26 - 29/4/2012

redireccionar-se v. pron.

En realitat, aquests pirates informàtics han aconseguit que, en clicar la pàgina, es *redireccionés* a l'usuari cap a un enllaç amb la foto de l'actor, que té unes celles ben semblants a les del president espanyol.

Avui - 5/1/2010

redirigir v. tr [+]

I, d’altra banda, potser serveix per *redirigir* una carrera que aquests darrers anys portava una perillosa deriva de personatges excessius, col∙locats sempre al límit de la credibilitat, des de l’improbable maquillatge que el va convertir en J. Edg

La Vanguardia - 1/3/2016

redisseny m. [+]

Primer va haver de lluitar contra la irrupció de Facebook aplicant un *redisseny* social a les seves pàgines.

Diari ARA - 19/6/2016

redissenyar v. tr [+]

Finalment va haver de crear l'aplicació mòbil -que *redissenya* constantment- i ara li arriba la competència de les aplicacions per trobar feina des del mòbil, que s'aprofiten que el mercat laboral s'està globalitzant, precaritzant i individualitzant a ma

Diari ARA - 19/6/2016

redistribuïdor m.

Prop de 1.000 representants de la societat civil catalana i del sector empresarial van reivindicar la importància del Prat en l'economia del país i van reclamar la transformació de l'aeroport de Barcelona en un hub (*redistribuïdor* de vols).

Diari ARA - 19/3/2012

redistribuïdor -a adj.

La política tributària ha de recuperar el seu paper *redistribuïdor* de riquesa i oportunitats.

El Periódico (català) - 2/10/2010

redistributiu -iva adj. [+]

Aquestes ordenances són "poc justes, poc *redistributives* i poc creatives", va cloure.

Butlletí Informatiu. Aj. Malgrat de Mar - 1/2/2016

rèdit m.

Durant les pròximes setmanes, el president Obama i els candidats demòcrates intentaran treure *rèdit* electoral del vot en contra dels senadors republicans de dimecres passat a la iniciativa d'apujar el salari mínim.

Diari ARA - 5/5/2014

redivulgar v. tr

Sempere cita algun altre exemple de productes que els àrabs van *redivulgar* i que, tot i que la seva procedència original és la romana, l'ús, millora i divulgació morisca va fer-ne quallar el nom.

Avui - 25/2/2010

redoble m.

L'al·lusió de Sánchez a la pinça PP-Podem va ser el *redoble* de tambors que va precedir el debut a la tribuna del Congrés de Pablo Iglesias, que va recordar Salvador Puig Antich –afusellat ahir feia 42 anys– i els tirotejats el 3 de març del 1976 a Vitòr

Avui - 3/3/2016

redot m.

Algun dolç especial casolà i tradicional, com ara els *redots* o les casquetes.

EbreDigital - 9/10/2011

reductio ad Hitlerum loc.

Però com que la *reductio ad Hitlerum* la vam patir a bastament a Catalunya no fa gaire mesos, especialment en ple debat nacional, només podem constatar allò que deia Einstein, que la genialitat té límits, però l'estupidesa no en té.

La Vanguardia - 18/4/2013

reedificar-se v. pron.

Els sentiments i els motius els trobarà més enllà del poble natal i de la vida dels pares, en parents i coneguts, els quals li permetran comprendre traumes i raons, i *reedificar-se* com a subjecte des de l'oblit i el silenci dels parents.

Lletres - 1/2/2010

reeditar v. tr [+]

No *reeditar* Junts pel Sí a les darreres eleccions generals no tenia cap lògica i va posar en evidència que el grup principal del Parlament té una fragilitat estructural insalvable.

La Vanguardia - 18/4/2016

reelaboració f.

Val la pena destacar propostes com Els mots i la cosa, que ara Blackie Books publica gràcies a la traducció de Ricard Borràs, tot i que més que de traducció caldria parlar d'una *reelaboració* brillant.

Avui - 1/6/2016

reelaborar v. tr [+]

Hi ha coses que es poden *reelaborar*.

Diari ARA - 9/2/2015

reemergir v. intr.

En les societats amb accés a la vacunació, la tos ferina era una de les malaties gairebé eradicades, però, malauradament, des de fa uns anys *ha reemergit* i s’han detectat brots importants.

El Periòdic - 25/4/2015

reemetre v. tr

L'ampliació de programació també arriba al cap de setmana, quan es *reemetran* els programes d'informació de la ciutat estrenats durant la setmana.

El Periódico (català) - 13/3/2013

reemissió f. [+]

La sèrie, a més, va obrir "l'horitzó d'una cultura, la nipona, molt diferent a l'hora d'entendre el món i d'explicar la història", segons recordava el 2011, arran de la *reemissió* e la sèrie per TV3, Jordi Sellas, actual director general de Creació i Emp

Presència - 15/2/2015

reempaquetar v. tr

Derivats vinculats a hipoteques *reempaquetades* i revenudes com a productes d’inversió i que els hipotecats, com es va demostrar després, no podien pagar.

El Periódico (català) - 18/4/2010

reemprendre v. tr [+]

[...] ha dit un cop ha pogut *reemprendre* la crònica, tot aclarint que es trobava bé.

Diari ARA - 3/2/2011

reemprenedor m.

El responsable del programa, Albert Colomer, explica que el perfil majoritari entre aquests *reemprenedors* és el d'un professional d'entre 40 i 45 anys que es veu a l'atur i sense expectatives de trobar feina però amb una indemnització que li dóna certa

Avui - 23/6/2013

reencaminar v. tr

Durant un temps indeterminat Anonymous va estar *reencaminant* els usuaris de la web a continguts irònics, en què es constatava que la pàgina de Gema no era consultable ni a Alemanya ni en un altre país perquè l'entitat es negava a pagar els seus drets al

El Periódico (català) - 23/8/2011

reenfocar v. tr [+]

El programa ens ha ajudat molt a l'hora de *reenfocar* el model de negoci, explica Delgado.

Avui - 3/1/2015

reenganxar-se v. pron.

Per començar o *reenganxar-se* a fer esport aprofitant la rentrée, res millor que les activitats dirigides, ja que permeten introduir-se de forma progressiva i tenen una programació específica segons l'objectiu desitjat.

DiR Emotions - 1/9/2011

reenginyeria f.

Amb la inversió aprovada ahir pel Govern, està prevista la *reenginyeria* de les 119 barreres tarifàries i de les 30 màquines automàtiques de venda actuals perquè funcionin al nivell que exigeix el nou sistema tarifari.

Diari de Balears - 5/2/2013

reenjardinar v. tr

[...] mentre que la plaça de Catalunya estava sent *reenjardinada* pels jardiners municipals, els ocupants es trobaven en el mateix combat.

El Periódico (català) - 3/7/2011

reenquadrament m.

En la pràctica, aquesta imposició, liderada per la patronal madrilenya, suposava un *reenquadrament* dels marges de negociació establerts fins al moment.

El Periódico (català) - 3/6/2011

re-entrar v. tr

El Colúmbia es va desintegrar en *re-entrar* a l’atmosfera terrestre sobre Texas l’1 de febrer del 2003.

Avui - 9/3/2011

reenviament m. [+]

Google explica al seu blog que l'objectiu de l'atac era controlar els continguts dels correus que reben i envien aquests usuaris, alterant les opcions de *reenviament* i delegació de missatges.

Diari ARA - 3/6/2011

reenviar v. tr [+]

[...] fotos d'Instagram, tuits sobre el el Barça, espòilers d'aquell episodi que encara no has vist o missatges d'aquell pesat que un conegut comú no deixa de *reenviar*.

Diari ARA - 20/3/2014

reequilibrar v. tr [+]

L’últim informe anual del Banc d’Espanya torna a filar encara més prim, quan els seus autors escriuen que s’ha de *reequilibrar* els incentius a favor de la contractació indefinida, reduint així la magnitud de la bretxa que separa les condicions de termin

El Periódico (català) - 16/6/2015

reequilibri m. [+]

Tot i la insistència que BComú funciona com un bloc i no entén de quotes de partit, la inclusió del PSC ha portat a un obligat *reequilibri* de forces.

Diari ARA - 5/5/2016

reescollir v. tr [+]

Pau Cabré no optarà a ser *reescollit* alcalde d'Alpicat.

Bon dia - 25/3/2013

reescriure v. tr

Explicant una experiència traumàtica amb la paraula en tornes a traçar l'empremta neuronal en la memòria -en *reescrius* la sinapsi- i així fas que sigui cada vegada menys profunda fins que l'acabes superant.

La Vanguardia - 19/2/2014

reestablir v. tr [+]

El crim es resol satisfactòriament, de manera que l'espectador pot anar a dormir amb la tranquil·litat que s'*ha reestablert* un 'statu quo' que no es qüestiona.

Diari ARA - 11/11/2016

reestudiar v. tr

En educació Pla posava de relleu l’estalvi en les partides de neteja (500.000€) i manteniment de jardins (100.000) dels col·legis públics, a més de l'EPA sant Carles i l'UNED, a l’haver-se *reestudiat* els contractes amb els nous ajustos pressupostaris.

El Periòdic d'Ontinyent - 26/1/2012

reevangelitzar v. tr

Avui la seva missió no és evangelitzar l'Àfrica, sinó *reenvagelitzar* la seva pròpia terra i suscitar noves vocacions.

El Periódico (català) - 14/2/2015

reexplicar v. pron.

Dei Furbi s'enfonsa en la recerca de la comicitat de l'original, alhora que formula una versió contemporània del llibret original, per *reexplicar* aquesta faula de contraris, atàvica i naïf, on s'enfronten el bé contra el mal.

Butxaca - 1/3/2013

refabricador -a adj.

Nosaltres som una indústria paral·lela de *refabricadors* o recicladors.

Avui - 23/2/2013

refaent adj.

El mural no apareix firmat, per bé que això tampoc seria un certificat *refaent* d'autoria, atesos els molts imitadors de l'artista.

La Vanguardia - 8/6/2016

referendatari -ària adj.

Consulta parcial *referendatària*? Referéndum consultiu sobre el concert?

El Periódico (català) - 21/11/2010

referent m. [+]

L’objectiu de Plot, que impulsa l’Ajuntament de Girona i compta amb el patrocini de Movistar+, és fer créixer l’esdeveniment any rere any per convertir-lo en un *referent* per a la indústria i que es converteixi en un espai que faciliti la creació de nous

La Vanguardia - 22/4/2016

refinançament m. [+]

Eroski tenia de límit fins al 29 de febrer per assolir els 300 milions en desinversions estratègiques segons el pla de *refinançament* del deute que va negociar amb la banca fa un any.

Diari ARA - 1/3/2016

refinançar v. tr [+]

El conseller d'Economia va recordar que, de moment, el Govern ja ha avalat 7,5 milions de 10 que l'Associació de Secions de Crèdit de Catalunya va concedir el passat 31 de desembre a la Cooperativa de Cambrils per contribuir a *refinançar*-la.

Diari ARA - 3/3/2016

refinançar-se v. pron. [+]

Per primera vegada en la història de l'euro els banc podran *refinançar-se* de franc i prestar molt més barat als seus clients

La Vanguardia - 11/3/2016

refinanciació f.

Avui mateix el Banc d'Espanya ha reconegut que la aquesta banca espanyola camufla la seva morositat real per mitjà de *refinanciacions* d'aquests crèdits, senyal pèssim que ens indica que aquesta banca no podrà tornar a donar crèdit a les empreses del paí

El Periódico (català) - 23/5/2013

reflectant adj. [+]

Els membres de la banda robaven a traficants de droga aparentant un desplegament operatiu policial, proveïts per a ells amb armilles *reflectants* de la Guàrdia Civil, plaques i carnets professionals, així com grillons, guants i passamuntanyes propis de l

El Periódico (català) - 13/9/2012

reflexar v. tr

Però espereu-vos que l'IPC hagi de *reflexar* més o menys la realitat del gener, del febrer, del març, etc, etc, etc.

Avui - 13/2/2010

reflotació f. [+]

[...] i va demanar incorporar-hi mecanismes de *reflotació* i resolució primerenca.

El Periódico (català) - 24/2/2010

reflotament m. [+]

Si bé va prioritzar el *reflotament* de Santa Coloma en una situació altament complexa, el fracàs de l'operació Navarro la va tornar a situar entre els noms més ben situats per agafar els regnes del PSC en un dels seus pitjors moments.

Diari ARA - 2/11/2015

reflux m.

El *reflux* federalista produït per la gestió que va fer el PSOE del procés estatutari i la posterior majoria absoluta del PP té ara un nou motiu per revertir-se davant la possible victòria a les eleccions espanyoles d'una formació que no només reconeix p

Diari ARA - 1/3/2015

reformulació f. [+]

Repassant els divuit anys en la primera línia de foc, considera que l'hoquei ha canviat “moltíssim” a partir de la *reformulació* de les normes.

Avui - 1/3/2016

reformular v. tr [+]

Al marge de la injecció en recursos humans el gerent també anuncia un projecte per “*reformular* els centres de serveis socials” amb la participació de tots els agents, des d’associacions i col∙legis professionals fins a entitats del tercer sector,

La Vanguardia - 3/3/2016

reformular-se v. pron.

L'equip blaugrana necessita apuntalar una idea i el blanc *reformular-se* de nou.

Diari ARA - 3/5/2013

refotografiar v. tr

*Refotografiar* Barcelona amb Mark Klett.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

refotut -uda adj.

També alimentarà el personal el dia 10 fent coure arròs en el que s'anomena l'antic àpat dels pobres; i tan pobres com som, que va escriure el poeta, i tan pobres com ens està convertint, dia a dia, la *refotuda* crisi.

Avui - 3/2/2013

refredadora f.

En la mateixa línia de sostenibilitat, també s'ha procedit a la implantació d'un sistema d'estalvi energètic: l'actuació ha implicat la instal·lació d'una *refredadora* amb uns dipòsits d'inèrcia que alimenten uns col·lectors de fred i de calor.

Claror - 27/2/2012

refregir v. tr [+]

En un món on cada cop la ciència, o els científics, proposen més teories fascinants sobre l'univers, que anuncien que no és únic sinó multivers, entre altres meravelles, no seria hora que els diaris i les teles dediquessin més temps a il·lustrar el person

Presència - 20/1/2012

refregit m. [+]

DiCaprio ja té el seu Oscar, encara que el d'El renacido no sigui el seu millor treball, com també el té Ennio Morricone per fer a Los odiosos ocho un *refregit* de temes que tenia arxivats.

El Periódico (català) - 1/3/2016

refrendari -ària adj.

El pròxim pas és aprovar la Llei de consultes no *refrendàries* pel novembre.

Bon dia - 15/9/2013

refrendatari -ària adj.

En declaracions a Efe, qui va ser president de la Comunitat de Madrid de 1983 a 1995 ha atacat el PSC per haver donat suport a la proposició de llei de consultes populars no *refrendatàries*, una possible via per celebrar una consulta d'autodeterminació.

Diari ARA - 3/6/2013

refundació f. [+]

Las bases de CDC deicideixen aquest dissabte entre haraquiri o *refundació*.

El Periódico (català) - 23/5/2016

refundacional adj.

És a dir, la CUP deixa de ser rellevant, el procés aconsegueix l'oxigen que necessitava i es guanya un temps preciós per tenir la perspectiva necessària: resultat de les generals, congrés *refundacional* de Convergència, prospectiva de noves aliances...

La Vanguardia - 10/6/2016

refundador m.

Mentrestant, el cognom del *refundador* de Catalunya es va consumint per l'ambició desmesurada d'algun dels seus fills.

El Periódico (català) - 13/2/2013

refundar v. tr [+]

Estic convençut que Espanya, necessàriament, haurà de *refundar* el seu propi projecte.

Diari ARA - 3/2/2016

Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa