Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «a capella»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

a capella loc.

O sí, per dues noves tradicions del camp del Barça, que sembla que han vingut per quedar-se: cantar l'himne del Barça *a capella* (cosa que vam veure que li agradava molt a Pep Guardiola) i formar la sardana mecànica al mig del camp.

Diari ARA - 30/5/2011

a capella loc.

La jove promesa Núria Graham i Earth Angels, un divertidíssim grup barceloní que interpreta joies del doo wop *a capella*.

El 9 - 25/1/2013

a capella loc.

I abans de marxar, a més, Chiyo ens va regalar una interpretació *a capella* exquisida del Cant dels Ocells des de dintre del templet de Linné.

Celobert - 1/12/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa