Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «a cappella»

Cerca el terme al Termcat

1 de 14 de 14 termes 

a cappella loc.

Cada una d'aquelles cançons, transmeses oralment i cantades *a cappella*, guarda un tros de la història dels jueus explusats de la península Ibèrica pels Reis Catòlics el 1492.

El Periódico (català) - 11/5/2010

a cappella loc.

Va cantar *a cappella* un tema.

Regió 7 - 19/3/2012

a cappella loc.

Qui va fer un recital exquisit de totes totes va ser Rufus Wainwright, que va començar *a cappella* i no es va asseure al piano fins al final del xou.

Avui - 3/6/2012

a cappella loc.

Va interpretar Candles *a cappella* i de seguida va buscar la complicitat del públic saludant, xerrant i repartint somriures.

Diari ARA - 3/6/2012

a cappella loc.

Fins a l'eclèctica música d'Asufre, que incloïa des del Che farò senza Euridice fins a Don Diablo, interpretat *a cappella* en arranjament a quatre veus.

Butxaca - 1/3/2013

a cappella loc.

La flauta màgica-Variacions Dei Furbi són el títol i el subtítol d'una adaptació molt lliure del clàssic de Mozart produïda per la companyia Dei Furbi, interpretada únicament per un conjunt de veus *a cappella* i amb grans dosis d'humor.

El Periódico (català) - 24/6/2013

a cappella loc.

El soroll dels helicòpters de la policia va quedar eclipsat al principi amb la interpretació *a cappella* de l'himne brasiler i dels càntics dedicats a Neymar.

El Periódico (català) - 1/7/2013

a cappella loc.

La sobreexcitació (camp ple de samarretes grogues, himne *a cappella*, el debut...) va perjudicar el Brasil en l'inici, que sense haver temperat els nervis ja es veia perdent.

El Periódico (català) - 13/6/2014

a cappella loc.

Quan veus els vídeos d’aquest cor universitari anglès, el que menys t’esperes és que comencin a interpretar *a cappella* èxits de Lady Gaga, Christina Aguilera o Shakira…

Fòrum - 28/4/2015

a cappella loc.

La proposta funciona igualment en directe, barrejant ritmes pregravats, cajón i percussió batà, teclats i veus, per acostar-se tant a l'electrònica downtempo i el dubstep com al virtuosisme vocal d'acabats soul i pop, sense renunciar als cants de crida i

La Vanguardia - 29/5/2015

a cappella loc.

“Per això em vaig fer jotero, per poder-me queixar”, va cantar Artur Gaya, ja caracteritzat com a Quico el Célio, en la ronda de cants de treballs que va encetar l’espectacle, en què cada un dels cantautors convidats va recitar una estrofa *a cappella*.

Diari ARA - 23/1/2016

a cappella loc.

Un cos sense vida apareix en l'últim espectacle teatral de Martha Rodgers, de manera que el seu fill, l'escriptor Castle (Nathan Fillion, a la foto), i la inspectora de policia Beckett es veuen obligats a investigar en el peculiar, sorprenent i competitiu

El Periódico (català) - 1/3/2016

a cappella adv.

The Beautiful South van arrodonir el concert amb una extraordinària demostració de poder vocal amb un Caravan of love interpretat pràcticament *a cappella*.

La Vanguardia - 18/4/2016

a cappella loc.

Balalaiques, didjeridús i cants *a cappella* dels cinc continents.

La Vanguardia - 22/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa