Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «a contrarellotge»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

a contrarellotge loc.

A partir d'ara s'inicia un procés *a contrarellotge* en què la Mesa del Congrés decidirà la setmana que ve la tramitació urgent que, si s'aprova, atorgarà un termini de només 15 dies per presentar esmenes.

El Periódico (català) - 23/6/2010

a contrarellotge loc.

El conjunt blanc-i-blau ha encaixat els tres gols en tot just 18 minuts de partit i a partir d'aquí ha jugat *a contrarellotge* i per això s'ha quedat sense forces i només ha estat capaç de marcar dos gols.

El Periódico (català) - 6/2/2011

a contrarellotge loc.

El Govern treballa *a contrarellotge* per trobar una solució per a Banca Privada d'Andorra.

Diari Bondia - 19/3/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa