Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «a pilota aturada»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

a pilota aturada loc.

L'únic perill dels blancs arribava *a pilota aturada*, serveis de cantonada i alguna falta que va llançar Cristiano Ronaldo.

El 9 - 17/4/2011

a pilota aturada loc.

La reacció del tècnic estava funcionant i els dubtes assetjaven els locals, que van recórrer a Duda amb l'esperança que l'esquerra de seda decidís *a pilota aturada*.

Avui - 15/2/2015

a pilota aturada loc.

La present temporada és la més prolífica de Leo Messi *a pilota aturada*: sis dels 30 gols que ha fet els ha marcat de llançament directe de falta, i tots sis han entrat enganxats a l’escaire esquerre.

La Vanguardia - 1/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa