Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «caiguda lliure»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

caiguda lliure f.

El canal públic espanyol atura la seva *caiguda lliure*. Al setembre, amb un 6,5%, va fer una de les pitjors dades a Catalunya.

Diari ARA - 2/11/2015

caiguda lliure f.

El Madrid va frenar la *caiguda lliure* amb una victòria terapèutica al camp del cuer, un Llevant que va plantejar un partit obert i que va tenir ocasions per millorar el resultat.

La Vanguardia - 3/3/2016

caiguda lliure f.

El Madrid va frenar la seva *caiguda lliure* amb un triomf a casa del cuer.

El Periódico (català) - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa