Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «caixa b»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

caixa B f.

El PSOE i Esquerra Plural ho havien demanat després que la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i el jutge Pablo Ruz hagin acreditat l'existència d'una *caixa B* durant anys al partit.

Diari ARA - 28/1/2015

caixa B f.

I ho va fer justament dins del cas que més turmenta la formació política: el de la *caixa B* que, segons el jutge José de la Mata, els populars van fer anar "des del 1990 i fins a almenys 2008".

La Vanguardia - 29/5/2015

caixa b f.

Dos exvocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) nomenats al seu dia a proposta del PP jutjaran el cas que investiga la *caixa b* del partit.

El Periódico (català) - 16/6/2015

caixa b f.

En una roda de premsa convocada la setmana passada, després de guardar silenci molts dies, Barberá es va mostrar aliena a qualsevol martingala, i va dir que no sabia res de blanquejos, corrupteles o *caixes b*, ni en el seu grup municipal ni en el partit.

La Vanguardia - 1/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa