Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «caixa dels trons»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

caixa dels trons f.

El debat que cal obrir aquest 2016 sobre com reformar l’acord de Schengen pot tornar obrir la *caixa de trons* en aquest sentit.

Diari ARA - 1/1/2016

caixa dels trons f.

La *caixa dels trons* es va destapar quan a finals de la setmana passada va transcendir una entrevista de Montserrat Candini al mitjà especialitzat Redacció , en què subratllava que “la privatització de la sanitat catalana no és real, és un relat instal·l

La Vanguardia - 18/10/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa