Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «economicofinancer -a»

Cerca el terme al Termcat

1 de 8 de 8 termes 

economicofinancer -a adj.

El Govern català està ultimant el pla *economicofinancer* que presentarà la setmana que ve al Ministeri d'Economia perquè  autoritzi l'Administració catalana a seguir endeutant-se.

El Periódico (català) - 26/1/2011

economicofinancer -a adj.

Anna Serrano, directora *economicofinancera*, apunta que l'estratègia, a banda d'apujar el taquillatge, és augmentar la partida de mecenatge i la gestió d'espais per compensar la retallada.

Avui - 23/2/2011

economicofinancer -a adj.

Mesures incloses en el pla *economicofinancer*.

Segre - 26/2/2011

economicofinancer -a adj.

Així consta en els informes fets públics ahir per Hisenda i Administracions Públiques de seguiment de les mesures contingudes en els plans *economicofinancers* de reequilibri de les autonomies fins al tercer trimestre del 2012.

Bon dia - 5/1/2013

economicofinancer -a adj.

La visió compartida a favor d’un marc estable de relacions *economicofinanceres*.

El Periódico (català) - 21/1/2013

economicofinancer -a adj.

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat que les cinc comunitats que han sobrepassat l'objectiu de dèficit el 2012 (Catalunya, Múrcia, Comunitat Valenciana, Andalusia i les Illes Balears) hauran de revisar els seu

El Periódico (català) - 3/3/2013

economicofinancer -a adj.

I si ho posa tot a la balança, quin costat pesa més en el món *economicofinancer*?

Avui - 23/4/2013

economicofinancer -a adj.

Hisenda ja compta amb els informes de seguiment del quart trimestre del 2012 dels plans *economicofinancers* que les autonomies van haver de redactar l'any passat per aconseguir arribar al dèficit pactat i vistos els resultats, ha dit Beteta, el ministre

El Periódico (català) - 23/5/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa