Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ecopijo -a»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

ecopijo -a adj.

El "totxo" d'or amb *ecopijos* inclòs.

Avui - 21/1/2010

ecopijo -a adj.

Estic en contra dels cementiris nuclears a Catalunya ( en el nostre backyard tenim massa materials perillosos) però no aniré mai a cap manifestació ni signaré res que tingui a veure amb els *ecopijos* d'ICV o els ecologistes fills de papà del xandall amb

Avui - 25/1/2010

ecopijo -a adj.

Incompetent, inepte, ximple, botifler, incult, analfabet, hipòcrita, inútil, *ecopijo* de saló, desastrós, sectari, se m'acaben els qualificatius per aquest xiquet amb cara de mal estudiant de matemàtiques i tots els seus, començant per en Saurón.

Avui - 21/3/2010

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa