Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «efecte crida»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

efecte crida m.

El boicot de 200 alumnes a les proves de competències d'ESO de dimecres va provocar un *efecte crida* i ahir ja van ser uns 500 els estudiants que es van negar a fer els exàmens de castellà i llengües estrangeres en el segon i últim dia de les proves.

Diari ARA - 21/2/2014

efecte crida m.

La secretària de l'AAVV critica la gran quantitat de places d'aparcament que s'hi volen col·locar, adduint que suposarà un *efecte crida* que causarà un trànsit desmesurat al districte.

Línia Les Corts - 8/4/2014

efecte crida m.

L'estratègia de no rescatar els immigrants i refugiats a la deriva per no generar un *efecte crida* que beneficiï les màfies ha fracassat.

El Punt - 21/5/2015

efecte crida m.

Es va presentar com la primera i gairebé única autoritat europea compromesa a trobar una sortida humanitària, malgrat els riscos de l'anomenat *efecte crida* i els problemes que l'acollida suposaria.

La Vanguardia - 9/2/2016

efecte crida m.

Aquestes condicions volen evitar generar malestar entre els veïns així com provocar un *efecte crida*.

El País - 3/3/2016

efecte crida m.

El president del grup municipal també explica que "en ple debat sobre el top manta podem observar que, malgrat l'*efecte crida* entre els manters, l'import de les sancions per venda ambulant no autoritzada es va reduir durant l'any passat, respecte a l'an

La Vanguardia - 6/8/2016

efecte crida m.

El Síndic ha reclamat als ajuntaments que apliquin el protocol durant tot l'any, no només en èpoques de campanya, i ha demanat " lleialtat institucional" a tots els actors implicats per evitar l'*efecte crida*.

Diari ARA - 23/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa