Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fabular»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

fabular v. tr

Com que m’avorria com una ostra –fins que van començar les bufetades–, vaig començar a *fabular* amb pits en relleu de mida descomunal, culs en (súper) pompa, llengües xuclant-me a través de l’objectiu i altres deliris de to sicalíptic.

El Periódico (català) - 2/3/2010

fabular v. intr.

I tinc la sensació que en aquest moment som més capaços de *fabular* sobre les ombres d'una trama de corrupció política i econòmica.

La Vanguardia - 30/1/2013

fabulari m.

La programació de la festa major aposta com mai per la cultura popular, les tradicions i la història, i ho fa, per exemple, amb el sopar de germanor, la missa solemne, la cercavila, el *fabulari* i la presència dels Montgrins.

L'Enllaç dels anoiencs - 17/7/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa