Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «facilitador -a»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

facilitador -a adj.

La policia sospita que els dos primers detinguts eren membres actius d'Al-Qaida, mentre que el tercer feia tasques de *facilitador*.

Diari ARA - 3/8/2012

facilitador -a adj.

De la indústria, de l'administració -que ha d'arbitrar els mitjans, gairebé com a *facilitador* o incentivador dels acords-, i altres actors, com els canals de televisió o els inversors privats que hauran d'aportar els recursos.

Diari ARA - 23/9/2012

facilitador -a adj.

Els eixos estratègics de l'associació són la promoció de la marca Barcelona; l'entorn *facilitador* per als negocis; la connexió entre talent, empresa i inversió, i l'obertura de la ciutat al talent internacional.

El·lipse - 1/4/2013

facilitador -a adj.

Aquest impost, aquesta mesura *facilitadora* no dóna resposta a les grans dificultats econòmiques en què es troba la població.

Mes Ebre - 25/12/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa