Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «facilitador facilitadora»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

facilitador facilitadora m.

Aquest procés d'increment de la misèria i explotació generalitzat ha tingut *facilitadors* entre la classe política regional i global.

Catalunya - 1/1/2016

facilitador facilitadora m. i f.

Aquesta és la percepció de la Marta, que fa més de 10 anys que practica la biodansa i és pràcticament l’única *facilitadora* -la denominació que reben els monitors en aquesta pràctica- que treballa amb adolescents a Catalunya, una tasca que requereix una

Diari ARA - 23/1/2016

facilitador facilitadora m. i f.

El *facilitador* dóna unes consignes bàsiques i senzilles, com per exemple caminar, saltar, fer un trenet de tres o quatre persones o ballar en parella només mantenint el contacte amb un dit.

Diari ARA - 23/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa