Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fair-play»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

fair-play m.

Partint de la premissa que les primàries del PSC de Barcelona han de ser exemplars des del punt de vista del *fair-play*, els equips de campanya de Jordi Hereu i Montserrat han acordat les normes bàsiques sota les quals s'estructurarà el procés.

Avui - 21/1/2011

fair-play m.

No és com demanar-li a Cristiano Ronaldo que sigui educat i practiqui el *fair-play*?

Diari ARA - 4/2/2011

fair-play m.

Potser el tècnic portuguès rebrà reconeixement internacional, però mai més serà nominat a guanyar un premi per *fair-play*.

El 9 - 16/4/2011

fair-play m.

Cara per a Alberto Contador, que ha ascendit a la tercera plaça de la general, i creu per a Alejandro Valverde, que s'ha deixat 10 minuts, possiblement de forma injusta, després de tenir una avaria en l'avituallament i després que el conjunt holandès de B

El Periódico (català) - 13/7/2013

fair-play m.

Anglesos, holandesos, italians, francesos, belgues i espanyols, noies i nois, disfrutaran al Club de Polo del torneig del *fair-play*.

El Periódico (català) - 3/1/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa