Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fanzine»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

fanzine m.

Bàsicament, el segell el fem servir per a això: publicar coses que ens agraden, portar altres projectes més enllà d'Astrud, per fer una pàgina de blogs quan ningú les feia, per editar *fanzines*.

L'Hiperbòlic - 1/2/2010

fanzine m.

Pi comença fent grafitis pels carrers de Barcelona i col·laborant en revistes i *fanzines*.

Antic Teatre - 1/7/2011

fanzine m.

Editant *fanzines* i dibuixant i realitzant cartells i exposicions per al Festival de Cinema de Sitges.

Antic Teatre - 1/7/2012

fanzine m.

Després de triomfar amb Robocop, l'holandès Verhoeven torna a pouar en les fonts del còmic, a través de la figura del musculós Schwarzenegger, un autèntic heroi de *fanzine*.

La Vanguardia - 24/11/2012

fanzine m.

Una de les novetats és el projecte Nodos Editoriales, que ArtsLibris ja va presentar a Arco i que ara amplia amb la participació de vint-i-tres editors, la majoria independents, per mostrar la feina que s’està fent a Mèxic en l’àmbit de l’edició de llibre

La Vanguardia - 22/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa