Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «farol»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

farol m.

Estaven tan segurs d'assistir a un *farol*, que la consigna va ser treure pit i desafiar el president Mas a repetir, ben alt i clar a Madrid, el seu missatge secessionista.

El Periódico (català) - 13/10/2012

farol m.

A poc a poc, el Madrid ha començat a observar que això de l'Atlètic corresponia més a un *farol* que a una jugada amb bones cartes a la mà.

El Periódico (català) - 3/12/2012

farol m.

És que algú va creure que quan ho deia era un *farol*?

El Periódico (català) - 3/2/2013

farol m.

No tots els titulars diuen el mateix, i no hi ha acord sobre si Aznar vol tornar seriosament i si té o no possibilitats, sobre si va de *farol* o sobre si ni tan sols s'ho planteja i simplement es va desfogar amb la supèrbia i altivesa que gasta, donant l

El Periódico (català) - 23/5/2013

farol m.

Ara ja no es pot dir que la consulta és un *farol*.

Bon dia - 15/12/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa