Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fashion»

Cerca el terme al Termcat

1 de 28 de 28 termes 

fashion adj.

Ja fa temps que, com diu Rosa Clarà, per donar el sí vull les dones busquen moda combinada amb tradició, i si les passarel·les més *fashion* dicten anar de Sissí emperadriu, això és el que toca.

Avui - 25/5/2010

fashion adj.

Només set dels seus seguidors, que han pagat 1.200 euros per allotjar-se a l'hotel i assistir al concert i a la festa, la podran veure també en el sarau posterior a l'actuació que l'artista ha organitzat al *fashion* hotel de la Barceloneta.

Avui - 24/11/2010

fashion adj.

La seva supervivència, amb aparadors, cartells i fins i tot personal a l'antiga, xoca en un barri on fa una dècada va començar a aterrar el més *fashion* de la ciutat, amb botigues d'última moda i bars de noves tendències.

El Periódico (català) - 23/2/2011

fashion adj.

No és fàcil trobar en una ciutat important un establiment tradicional que aconsegueixi un bon equilibri entre la seva essència centenària i la trepidant modernitat que inunda el món *fashion*.

Avui - 3/4/2011

fashion adj.

Ara bé, si en lloc de parlar prefereixen abraçar l'enginy, el *fashion* vestit de plaques de silicona Life dress, d'Elizabeth Fuller, encén els llums Led que hi duu incrustats a l'instant de detectar el contacte humà.

Avui - 23/6/2011

fashion adj.

Els aparells de la marca Apple són una mena de DNI que certifica la pertinença al món més *fashion* i més techno.

Presència - 20/1/2012

fashion adj.

La Bitch, adreçada als amants dels músculs i l'estètica *fashion*, es fa en una sala espectacular: el Palacio del Flamenco.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

fashion adj.

Tot folrat de flors, és molt estil reina mare, però *fashion*, així que resulta d'allò més adequat per regalar-lo a Elisabet II en el seu jubileu de diamants.

Avui - 3/6/2012

fashion adj.

Seguint amb els ingredients típics de la nit de Sant Joan, podem refrescar-nos amb les síndries *fashion*, les sense llavors, peces de grans dimensions procedents d'Almeria.

El Periódico (català) - 23/6/2012

fashion adj.

Té una doble vida molt *fashion*.

La Vanguardia - 25/11/2012

fashion adj.

L'esdeveniment també va comptar amb dues convidades especials; la periodista, model i *fashion* blogger, Mònica de Tomàs, i l'artista Josita Boluda que va regalar quatre de les seves obres.

El Periòdic - 25/3/2013

fashion adj.

L'accepció anglesa per denominar les desfilades de moda, *fashion* xou, de moda i espectacle, és la més apropiada per definir la presentació de la col·lecció de bany de Calzedonia.

La Vanguardia - 18/4/2013

fashion adj.

Tant se val el desembarcament que faci el nostre Alt Comissionat a Brussel·les el 4 de juny que ve amb tapes, vins i modelets *fashion*.

El Periódico (català) - 3/6/2013

fashion adj.

El feixisme *fashion* treu les urpes.

El Temps - 29/7/2013

fashion m.

I vaig obrir el meu propi estudi i em dedicava al *fashion*.

El Periódico (català) - 23/8/2013

fashion adj.

Tot i que està molt per sobre dels altres errors *fashion* de la gala, es pot ser més dur a l'hora d'avaluar-la: pel seu increïble físic, una cara bonica i capacitat perquè qualsevol dissenyador accepti qualsevol petició seva.

Diari ARA - 1/3/2016

fashion adj.

El Barça construirà el nou Camp Nou, un estadi *fashion* per estar al nivell d'altres equips europeus com el Bayern.

La Vanguardia - 11/3/2016

fashion adj.

El Barça construirà el nou Camp Nou, un estadi *fashion* per estar al nivell d'altres equips europeus com el Bayern.

La Vanguardia - 11/3/2016

fashion adj.

Però no és estrany si tenim en compte que a la cúspide de l'exèrcit *fashion* que va desembarcar a la Gran Antilla hi havia Karl Lagerfeld, de 82 anys, conegut com el Kàiser de la moda.

Diari ARA - 5/5/2016

fashion victim f.

El seu bon gust i els contactes li permeten gaudir d’un assortiment de vestits de marca de temporada que no són de mostrari i que poden satisfer tant una moderna-clàssica com a una *fashion victim*, o fins i tot una seguidora de les celebrities.

Avui - 5/4/2010

fashion victim adj.

Gos *fashion victim*.

El Tot Granollers i Vallès Oriental - 27/1/2012

fashion victim m.

Les sabates amb bloc, amb una plataforma completament recta, han estat batejades amb el nom de planaformes (en anglès, flatforms) i s'han convertit en aquests moments en l'objecte de desig de qualsevol *fashion victim*.

Diari ARA - 3/3/2013

fashion victim m.

El *fashion victim* que contamina el que té al costat.

El Periòdic - 5/5/2015

fashion victim f.

No és una youtuber de moda ("som unes *fashion victims*") però ha publicat el seu particular myhijabstory (vídeos en els quals s'expliquen les raons per posar-se el mocador).

La Vanguardia - 17/7/2016

fashionable adj.

Com ja va dir Honoré de Balzac, la moda consisteix en l'art d'esdervenir *fashionable*, tot un exercici de distinció.

Antic Teatre - 1/7/2012

fashionista adj.

La subhasta ha seguit, doncs, les pautes del glamur i, en aquest sentit, els lots que han tingut més èxit han estat una invitació a una festa a Los Angeles amb l'assistència de celebritats de Hollywood que ha recaptat 60.000 dòlars i un cap de setmana a N

Avui - 25/4/2010

fashionista adj.

Potser podríem arribar a una solució de compromís i posar-hi *fashionistes* glamuroses.

La Vanguardia - 14/2/2013

fashionista adj.

Grazia està molt enfocada a la moda en l'aspecte *fashionista* i també pràctic.

Avui - 23/2/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa