Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fashion victim»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

fashion victim f.

El seu bon gust i els contactes li permeten gaudir d’un assortiment de vestits de marca de temporada que no són de mostrari i que poden satisfer tant una moderna-clàssica com a una *fashion victim*, o fins i tot una seguidora de les celebrities.

Avui - 5/4/2010

fashion victim adj.

Gos *fashion victim*.

El Tot Granollers i Vallès Oriental - 27/1/2012

fashion victim m.

Les sabates amb bloc, amb una plataforma completament recta, han estat batejades amb el nom de planaformes (en anglès, flatforms) i s'han convertit en aquests moments en l'objecte de desig de qualsevol *fashion victim*.

Diari ARA - 3/3/2013

fashion victim m.

El *fashion victim* que contamina el que té al costat.

El Periòdic - 5/5/2015

fashion victim f.

No és una youtuber de moda ("som unes *fashion victims*") però ha publicat el seu particular myhijabstory (vídeos en els quals s'expliquen les raons per posar-se el mocador).

La Vanguardia - 17/7/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa