Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fast food»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

fast food m.

A la Travessera de Dalt està a punt d'obrir el primer establiment d'entrepans d'una cadena de *fast food*.

L'independent de Gràcia - 15/7/2011

fast food m.

A la Gran Via madrilenya, botzines i fums, animadors de les cadenes de botigues que es clonen de nord a sud, *fast food* i roba de ganga arriben a descontextualitzar alguns establiments anyencs, com Loewe.

La Vanguardia - 19/1/2015

fast food m.

Qui és el savi capaç de trobar la fórmula que desafiï les lleis del mercat i que modifiqui d’un dia per l’altre un paisatge de pisos turístics, botigues de souvenirs i bars de *fast food* per comerços de proximitat i habitatges socials?

La Vanguardia - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa