Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fauna»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

fauna f.

Aquí a Kallio abunden les barbes llargues i un xic descuidades, els vestits i barrets estrafolaris i, lamentablement, un grau d'alcoholisme massa elevat. Entenc que formen part de la *fauna* autòctona.

L'independent de Gràcia - 15/7/2011

fauna f.

I, tot aproximant-nos al territori feréstec, l'heterogènia *fauna* industrial esdevé més precisa: centenars de bombones de butà, muntanyes d'alumini, de ferro o d'altres metalls, bales de paper amuntegades en alçàries impossibles.

El triangle - 8/2/2013

fauna f.

La *fauna* diplomàtica és diversa: hi havia dones vestides per provocar infarts, homes amb el distintiu de la seva organització a l'americana i joves funcionaris repartint targetes a tort i a dret.

Diari ARA - 2/7/2013

fauna f.

La mescla de les dues coses, horari i subtítols, és el que al cap i a la fi atrau aquests rars, aquesta *fauna* singular.

El Periódico (català) - 19/2/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa