Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «garrot vil»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

garrot vil m.

Una cosa queda clara, i és que els 65.000 milions que Rajoy pensa estalviar a força d'aplicar-nos el *garrot vil* fiscal aniran en gran part al pou sense fons de Bankia.

Diari ARA - 14/7/2012

garrot vil m.

Merçona Puig Antich tenia 13 anys el dia que el seu germà, Salvador, va ser executat pel mètode del *garrot vil* a la presó Model de Barcelona després que un tribunal militar el condemnés a la pena de mort en un procés farcit d'irregularitats.

Avui - 10/12/2013

garrot vil m.

Marçona i Imma Puig Antich es querellaran a l'Argentina contra l'advocat Carlos Rey, redactor de la sentència a mort contra Salvador Puig Antich, assassinat al *garrot vil* el 1974 pel règim de Franco sota l'acusació d'haver matat un guàrdia civil.

Diari ARA - 27/3/2014

garrot vil m.

I per recordar totes les víctimes de la barbàrie, entre elles Salvador Puig Antich, executat al *garrot vil* el 24 de març de 1974 dins dels murs d'aquesta presó tan sinistra.

Avui - 16/11/2015

garrot vil m.

Un llibre ple d'històries que podrien donar peu a un centenar de novel·les: el trasllat de l'hospital al Tibidabo sota les bombes, un infermer psicòpata executat al *garrot vil*; pacients que salven els seus metges inclupats com a «rojos» i treballadors d

El·lipse - 1/12/2015

garrot vil m.

Quaranta-dos anys i tres dies després de l'execució de Salvador Puig Antich a la presó Model de Barcelona pel mètode del *garrot vil*, la ciutat on va néixer, lluitar i morir l'última víctima catalana del franquisme li retrà un homenatge, el primer que s'

Avui - 18/1/2016

garrot vil m.

Les autoritats judicials argentines el volien interrogar per "validar amb la seva firma" l'execució al *garrot vil* de Salvador Puig Antich el 2 de març del 1974.

Diari ARA - 7/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa