Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «gas hivernacle»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

gas hivernacle m.

Fa uns anys es va posar de moda un suposat cosí de Mariano Rajoy que negava els efectes dels *gasos hivernacle* sobre el canvi climàtic.

El triangle - 31/5/2013

gas hivernacle m.

La promoció d’un creixement més sostenible està desacoblant el creixement econòmic de l’emissió de *gasos hivernacle*.

La Vanguardia - 1/3/2016

gas hivernacle m.

Si Trump compleix la seva promesa, engegaria a rodar el llegat del president Barack Obama, que ha fet del canvi climàtic una de les seves principals prioritats de política interna i externa, perquè s’ha proposat de reduir les emissions de *gasos hivernacl

La Vanguardia - 17/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa