Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «happy end»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

happy end m.

I així, el *happy end* al qual aspiren amb aquesta reforma es convertirà en un final inesperat, ja que el guió de la trama també acabarà amb el seu benestar.

Diari ARA - 26/2/2012

happy end m.

França, Rússia i Ucraïna van viure diversos episodis considerats inoblidables per acabar finalment oferint al món un cautelós *happy end*.

El Periódico (català) - 13/2/2015

happy end m.

No és una experiència còmoda, però, sí, única, veure aquesta obra, recorregut per un missatge convencional, puntuada per moments concrets de gran eficàcia còmica –les trobades amb el botiguer tartamut o l'excompany irritant–, justa amb l'equilibri entre l

El País - 19/3/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa