Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «heavy metal»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

heavy metal m.

Un garatge i el Circuit de Catalunya de Montmeló van proporcionar l'atrezzo de Reprise Vol. 2, amb l'artista visual Jaume Parera, una banda de *heavy metal* i un grup de street dance.

Teatre BCN - 1/2/2010

heavy metal adj.

De territori hipster a enclavament *heavy metal* en tot just una setmana.

Avui - 3/6/2013

heavy metal m.

Les seves influències? Clàssica, barroc, contemporània, jaz... i alguns aspectes de la música popular, fóra del *heavy metal* o el cante jondo, en què no entro.

La Vanguardia - 19/2/2014

heavy metal m.

Resulta ser que "Heavy metal drummer", himne quasi techno-pop nostàlgic inspirat en els bateries de *heavy metal* inclòs al Yankee Hotel Foxtrot (2002) dels nord-americans.

Time Out Barcelona - 29/1/2015

heavy metal m.

De la unió de Quim Mandado amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i un grup de *heavy metal* ha sortit 'La Simfonia de les pedres i el vent', un espectacle únic i ple d'emocions on es fa un repàs als himnes més congeuts de Sangtraït.

Diari ARA - 2/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa