Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «iaioflauta»

Cerca el terme al Termcat

1 de 20 de 20 termes 

iaioflauta m.

L'únic contrapoder, tot i que minoritari, és avui al carrer: sindicats, metges, professors, *iaioflautes* tancats als CAP, famílies desnonades.

El Punt - 28/11/2011

iaioflauta m.

L'únic contrapoder, tot i que minoritari, és avui al carrer: sindicats, metges, professors, *iaioflautes* tancats als CAP, famílies desnonades i, en suma, el moviment dels indignats.

El Punt - 28/11/2011

iaioflauta m.

Els *iaioflautes*, amb un megàfon i lemes reivindicatius, volien demostrar el seu descontentament per la pujada de les tarifes i contra la retallada en les línies de TMB, que ha suprimit quatre línies de bus urbà i ha reduït la freqüència de 23 línies.

Avui - 3/2/2012

iaioflauta m.

Grans, petits, els incondicionals *iaioflautes* i persones de totes les classes socials s'han unit per celebrar l'aniversari del moviment.

El Periódico (català) - 13/5/2012

iaioflauta m.

També hi participa un grup de *iaioflautes*, la facció més veterana del col·lectiu d'indignats.

Diari ARA - 13/5/2012

iaioflauta m.

Els *iaioflautes*, equipats amb les seves habituals armilles grogues fosforescents, han entrat al consolat, al número 111 del passeig de Gràcia, en actitud pacífica i reivindicativa i han sol·licitat entrevistar-se amb el cònsol.

El Periódico (català) - 23/6/2012

iaioflauta m.

No fa gaire un *iaioflauta* em deia: Iñaki, això no se soluciona fins que els que manen no tornin a tenir por dels treballadors.

Diari ARA - 13/7/2012

iaioflauta m.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), acompanyada d'altres col·lectius en lluita, com els *iaioflautes*, s'ha convocat aquest dimarts davant la delegació del govern espanyol per tancar la campanya de recollida de firmes per tirar endavant la ini

Diari ARA - 23/1/2013

iaioflauta m.

A totes aquestes s'hi hauran de sumar les que van ser reunides gràcies a altres associacions afins, com poden ser els *iaioflautes* o el Moviment 15-M.

El Periódico (català) - 23/1/2013

iaioflauta m.

Uns vuitanta *iaioflautes*, als quals s'han sumat un centenar de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, treballadors dels jutjats i d'altres col·lectius socials, han ocupat aquest matí el vestíbul de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per

El Periódico (català) - 23/4/2013

iaioflauta m.

La marxa està encapçalada per membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la tanquen un grup de *iaioflautes*, envoltats de molts altres col·lectius, com membres de les assemblees de barri del 15-M o de la marea groga per l'educació.

Avui - 13/5/2013

iaioflauta m.

I és possible que la causa sigui que el *iaioflauta* tingui raó, que el 15-M sigui ara un espai on la gent entra i surt en funció de la programació:

El Periódico (català) - 13/5/2013

iaioflauta m.

La marxa està encapçalada per membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la tanquen un grup de *iaioflautes*, envoltats de molts altres col·lectius, com membres de les assemblees de barri del 15-M o de la marea groga per l'educació.

Diari ARA - 13/5/2013

iaioflauta m.

Un grup de *iaioflautes* ha estat expulsat de l'hemicicle del Parlament després de mostrar pancartes reivindicatives en què proclamaven simbòlicament la República Catalana del 99%, aquella en què no es deixa que els interessos de l'1% de la població sigui

Bon dia - 5/12/2013

iaioflauta m.

Al mig de la calçada del passeig de Gràcia -entre Rosselló i Provença- un grup de vint *iaioflautes* protesten contra la banca i les preferents.

Diari ARA - 21/2/2014

iaioflauta m.

Unes hores abans, al matí, un grup de *iaioflautes* va ocupar la seu de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per denunciar l'encariment tarifari del transport públic.

Avui - 23/2/2014

iaioflauta m.

La companya d'universitat va convertir-se, finalment, en la seva dona i ara és la seva ex, una àvia de les que protesten amb els *iaioflautes*.

La Vanguardia - 28/2/2014

iaioflauta m.

A les portes d'ESADE s'hi han manifestat desenes de persones de diferents col·lectius, des dels *iaioflautes* a treballadors de la Justícia, passant per activistes contràries a la llei de l'avortament.

Diari ARA - 13/3/2014

iaioflauta m.

Eladia Martínez, indignada i amb el suport del col·lectiu de *iaioflautes* al qual pertany, ha comparegut aquest matí davant els jutjats de la plaça de Castilla, a Madrid.

El Periódico (català) - 3/4/2014

iaioflauta m.

Aquest dimarts, desenes d'extreballadors de Radiotelevisió Valenciana i un grup de *iaioflautes* li han retret amb crits, xiulets i pancartes aquelles actuacions.

El Periódico (català) - 3/12/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa