Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ideologitzar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

ideologitzar v. tr

"Anglada és un oportunista i la Plataforma no és un grup molt *ideologitzat*.

Avui - 25/1/2010

ideologitzar v. tr

Són el que es coneix com a retornats, que són autèntics terroristes que, després de combatre en focus gihadistes, adquireixen grans coneixements dels mètodes terroristes i tornen després fortament *ideologitzats* i instruïts.

El Periódico (català) - 23/6/2013

ideologitzar v. tr

Si podem parlar tranquil·lament de la reproducció de l'escarabat piloter o l'ús del genitiu apositiu en les llengües uraloaltaiques és perquè aquests excitants assumptes no s'han *ideologitzat* mai.

Diari ARA - 9/4/2014

ideologitzar v. tr

Els ciutadans veuen inadmissible que estigui teledirigida des del govern, *ideologitzada* o al servei de concepcions polítiques.

El Punt - 9/4/2014

ideologitzar v. tr

ERC creu, per contra, que una candidatura que ignori l'eix social allunyaria una part de l'electorat més *ideologitzat* -de dretes o d'esquerres- i defensa la fórmula de les llistes paraigua, és a dir, tres candidatures amb una marca compartida i un full de ruta consensuat cap a la independència.

Diari ARA - 29/12/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa