Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «impasse»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

impasse m.

Al barça li ha costat molt fora i això en una lliga an competitiva et resta possibilitats, va tenir un *impasse* de dos mesos en què va acumular diversos resultats no gaire bons.

La Vanguardia - 1/3/2012

impasse m.

La dimissió de Paulo Portas, soci de govern de Pedro Passos Coelho, ha obert aquest dimarts una crisi política inèdita a Portugal que sorprenentment ha deixat el país en un *impasse*.

El Periódico (català) - 3/7/2013

impasse m.

El pitjor enemic que tenim és la situació d'*impasse* del govern de l'Estat.

La Vanguardia - 9/2/2016

impasse m.

El calendari d'execució, d'altra banda, també serà objecte de variacions i s'endarrerirà, en vista de l'*impasse* en què s'ha situat en aquests moments la política catalana.

La Vanguardia - 10/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa